Το υβριδικό μοντέλο της Google

"Όχι μόνο στο σπίτι, Ούτε μόνο στην εταιρεία"

 Αυτό είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC. Αναφέρει ότι ο διοικητής (CEO) της Google Sundar Pichai ανακοίνωσε ότι η επιστροφή στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης δεν αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο του 2021. Μέχρι τότε θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό μοντέλο, που θα συνδυάζει την απομακρυσμένη με την δια ζώσης εργασία. Χαρακτηρίστηκα αναφέρει:

«Το email του Pichai προς τους εργαζομένους αναφέρει ότι όσοι δουλεύουν σε τομείς με σχετικά χαμηλό ρίσκο μετάδοσης του ιού, αναμένεται να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα ενώ τις υπόλοιπές να τηλεργάζονται από το σπίτι ή από όπου αλλού θέλουν. Επίσης έχουν την επιλογή να κλείσουν κάποιο χώρο για δια ζώσης συνεργασία με άλλους δώδεκα συναδέλφους ή και εξωτερικούς χώρους για μεγαλύτερες εταιρικές συναντήσεις. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κράτηση κάποιων γραφείων για εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν σε ένα ήσυχο περιβάλλον.»  

Από ότι φαίνεται η Google μελετάει ήδη πάνω σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας εν μέσω πανδημίας (για όσους κλάδους είναι αυτό εφικτό). Και το μοντέλο “σπίτι ή εταιρία” δείχνει να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τέτοιου είδους επιχειρήσεων.

Η τηλεργασία είναι απλώς η μεταφορά των εργασιακών μεθοδολογιών στο σπίτι του τηλεργαζομένου. Η τηλεργασία σε γενικές γραμμές μπορεί να μην διαφέρει σε τίποτα  με μια εργασία παρουσιολογίου με κάρτα. Και ψηφιακοί κολοσσοί σαν την Google γνωρίζουν ότι η εργασία από το σπίτι δεν αποτελεί από μόνη της την ικανή ή αναγκαία δομή στον λεγόμενο “εκσυγχρονισμό” των επιχειρήσεων. Για αυτό και δίνουν βάρος στην ρύθμιση της τηλεργασίας στο πλαίσιο ενός άλλου μοντέλου οργάνωσης της εργασίας που θα βασίζεται στην εκχώρηση προς τους εργαζομένους ευελιξίας στην επιλογή χώρων, ωραρίων και εργαλείων έναντι μιας μεγαλύτερης ευθύνης στην πρόκληση των αποτελεσμάτων.

Αυτή άλλωστε είναι κι η βασική τους κατεύθυνση για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη μεθοδολογίας της εργασίας μας, δηλαδή για την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας τους.

https://www.cnbc.com/2020/12/14/google-ceo-email-delays-return-to-sept-2021-no-permanent-remote-work.html?fbclid=IwAR1IGNj1WrRkTc0Pw7hrUrdhBLXDOvjZsuIzT46_Ii0Uwm8cxIvuBs069mA

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.