Τα πρώτα αποτελέσματα του αγώνα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι ορατά.

Μετά τις συνεχόμενες απεργίες και την ίδρυση δύο νέων επιχειρησιακών σωματείων, οι εργαζόμενοι / εργαζόμενες στις τηλεπικοινωνίες πήραν την πρώτη τους νίκη.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε Εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες του, που ενημερώνει ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσκομίζεται η σύμβαση εργασίας για την εξέταση των δικαιολογητικών ανανέωσης των αδειών διαμονής. Αυτή η προϋπόθεση, λειτουργούσε εκβιαστικά για την εργαζόμενη, καθώς η παραμονή της στην χώρα εξαρτιόταν, από την ανανέωση ή μη της σύμβασής της από τον εργοδότη, κάτι που την καθιστούσε ακόμη πιο πειθήνια στις όποιες βλαπτικές αλλαγές.

Φυσικά η παραπάνω εγκύκλιος είναι προσωρινή και όπως αναφέρουν το σωματείο στις τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) και τα επιχειρησιακά σωματεία σε Teleperformance και Webhelp πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για το τί θα περιλαμβάνει ακριβώς ο νόμος που θα θεσπιστεί γύρω από το ζήτημα.

Αυτή η εγκύκλιος ήρθε ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων μαζικών απεργιών στον κλάδο, με την ενεργή συμμετοχή της πολυεθνικής εργατικής τάξης που κινητοποιήθηκε κόντρα στο φόβο των απολύσεων, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, και της απομόνωσης από τον συνάδελφο που επιβάλλει η τηλεργασία. Ακόμη και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι εφικτό ως εργαζόμενες να νικήσουμε, αρκεί να αγωνιστούμε συλλογικά ενάντια στα αφεντικά.

New Worker Times

Πηγές: https://setep.gr/anakoinosi-setip-somateia-ergazomenon-sti-teleperformance-webhelp-gia-to-zitima-tis-vizas-eidikou-skopou/

Φωτογραφίες από την πρώτη απεργία στις τηλεφωνικές εταιρείες (08 Φεβρουαρίου 2024)