Καταγγελία για εκδικητική απόλυση στην OKTO

Η Eταιρεία ΟΚΤΟ απολύει εκδικητικά εργαζόμενη που επέδειξε συναδελφική αλληλεγγύη

Στις 16 Φλεβάρη η εταιρία ΟΚΤΟ (μια fintech εταιρεία στον κόσμο του digital payment) απολύει εκδικητικά εργαζόμενη, που τόλμησε να σηκώσει ανάστημα απέναντι στη μάνατζερ του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών. Η νεοπροσληφθείσα εργαζόμενη, έχοντας μόλις τρεις μήνες στο πόστο, ήρθε αντιμέτωπη με μια εργασιακή πραγματικότητα ενός υποστελεχωμένου τμήματος με φοβερό φόρτο εργασίας και εντατικοποίηση. Ενός τμήματος στο οποίο οι μάνατζερ φροντίζουν να καλλιεργούν και να διατηρούν ένα ανταγωνιστικό κλίμα με εντάσεις και ψυχολογικό πόλεμο στο προσωπικό.

🗣 Όπως αναφέρει και η ίδια σε ανακοίνωση καταγγελία της, έπειτα από καβγά που συνέβει ανάμεσα στη μάνατζερ και σε συνάδελφό της, αναφορικά με την προβληματική συμπεριφορά της πρώτης, καλέστηκε και εκείνη να πάρει θέση. Στεκόμενη αλληλέγγυα προς τη συνάδελφο αναγνωρίζοντας το δίκιο της, στοχοποιήθηκε από την υπεύθυνη ως υποκινήτρια αλληλέγγυου κλίματος των εργαζομένων. Τρείς μέρες μετά, με όρους τραμπουκισμού και στα μισά της βάρδιας, την κάλεσαν από το τμήμα HR για να την επιπλήξουν για το συμβάν και στη συνέχεια να της ανακοινώσουν την απόλυσή της, η οποία δήθεν γίνεται για λόγους μη αποδοτικότητας.

➡️ Να σημειώσουμε εδώ πως η εργαζόμενη πέραν του ότι απασχολούταν εκεί μόλις τρεις μήνες, δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση ως είθισται σε αντίστοιχα πόστα. Καθώς φαίνεται, είναι πολιτική της εταιρίας το βάρος της εκπαίδευσης μιας νέας υπαλλήλου να πέφτει στους υπόλοιπους συναδέλφους, οι οποίοι στο συγκεκριμένο τμήμα, πέραν των αρμοδιοτήτων τους και όντας μόνο δύο (!) έπρεπε να φροντίσουν να δείξουν τη δουλειά και σε ένα νέο άτομο.

Η αγωνιστική πρωτοβουλία σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική Radical I.T. καλεί την Πέμπτη 9/3 και ώρα 18.00 σε συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Νεαπόλεως 12, Μαρούσι).

▪️ Η ΟΚΤΟ είναι ένα ακόμη corporate, κάτεργο όπου οι εργαζόμενες είναι αναλώσιμες, και όχι οικογένεια.

▪️ Η ΟΚΤΟ και το τμήμα HR έχουν ως εταιρική πολιτική, τον τραμπουκισμό εργαζόμενων.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.