Η νίκη των απεργών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, θα είναι νίκη όλων μας

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων της οινοποιίας “Μαλαματινα”. Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της οινοποιίας “Μαλαματίνα” που εδώ και 3 μήνες διεκδικούν να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις και να υπογράψουν ΣΣΕ. Μετά τη λήξη της εδώ και 30 χρόνια επιχειρησιακής σύμβασης το Φλεβάρη του 2022, η νέα διοίκηση (Mantis Group) προσπαθεί να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα επιφέρουν μειώσεις στους μισθούς αλλά και κατάργηση εργατικών κεκτημένων των εργαζομένων.

Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση προσπαθεί να βγάλει την απεργία παράνομη και δυνάμεις καταστολής ξυλοκοπούν και ρίχνουν χημικά στους απεργούς που συγκεντρώνονται κάθε πρωί στην πύλη για να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός περνά εντός του εργοστασίου με συνοδεία των ΜΑΤ.

Στις 28 Σεπτέμβρη η διοίκηση απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη, σε μια προσπάθεια περεταίρω τρομοκράτησης των απεργών. Στις 1 Νοέμβρη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράνομη απόλυσή τους.

Μέσα από τη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ζητούν: να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις, να παρθεί πίσω η απόφαση της διοίκησης για κλείσιμο του τμήματος της διανομής και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παραλληλα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα τους έχει ανοίξει απεργιακό ταμείο σε λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα. Παραθέτουμε το iban: ΙΒΑΝ: GR10 0110 8390 0000 8390 0230 513

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.