Η GREEN PROPERTIES απολύει, οι εργαζόμενοι απαντούν.

Σε κινητοποίηση την  Τρίτη 31 Γενάρη, στα γραφεία της GREEN PROPERTIES προχώρησε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) ενάντια στις ομαδικές εκδικητικές απολύσεις μελών του Σωματείου που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Περίπου εκατό εργαζόμενοι και αλληλέγγυες/οι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα, όπου βρέθηκαν απέναντί σε μπάτσους αλλά και μπράβους της εταιρίας. 

Η GREEN PROPERTIES, εταιρία κατασκευής πολυτελών «πράσινων» κατοικιών, απέλυσε 11 εργαζόμενους που «τόλμησαν» να απεργήσουν και να διεκδικήσουν, όχι ατομικά, αλλά συλλογικά, απευθυνόμενοι παράλληλα για στήριξη στο Σωματείο τους. Να σημειωθεί ότι αμείβονταν με μηνιαίο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, το λεγόμενο μπλοκάκι, μια συνθήκη εργασίας αρκετά επισφαλή, που λογίζει τον κατ’ ουσία μισθωτό, ως…ελεύθερο επαγγελματία. Λογικό είναι λοιπόν η εταιρία να επιδιώκει να “διαπραγματεύεται” μεμονωμένα με τον κάθε εργαζόμενο, στα πλαίσια της εργασιακής “ζούγκλας” που επιδιώκει να επιβάλλει μέσω της ατομικής διαπραγμάτευσης, θεωρώντας όλους τους εργαζόμενους αναλώσιμους και απολύοντάς τους κατά το δοκούν όποτε αυτή το επιθυμεί, και να μην βλέπει με καθόλου καλό μάτι την όποια συλλογικοποίησή τους.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρεί σε εκδικητικές απολύσεις, αφού τον Απρίλιο  απέλυσε μέλος του ΣΜΤ λόγω της συμμετοχής του στην 24ωρη γενική απεργία προς παραδειγματισμό και τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων που είχαν απεργήσει.

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί και το γεγονός ότι μια τέτοια επιχείρηση-πρότυπο στην εργασιακή αυθαιρεσία έχει ήδη χρεωθεί πρόστιμα για αδήλωτη εργασία και παραβίαση ωραρίων στα εργοτάξια μετά από καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών διεκδικεί: «Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά με ικανοποίηση των αιτημάτων τους, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να αναπληρώνουν τις απώλειες των προηγουμένων χρόνων και τον πληθωρισμό που συρρικνώνει το εισόδημά μας. Την κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων με ΔΠΥ (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών), δώρα/επιδόματα, ωράρια, διαλείμματα και ετήσιες άδειες.»

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.