/

Δεύτερη ανοιχτή συνέλευση για την ακρίβεια | Κυψέλη, Κυρ 17.12, 12:00

Την Κυριακή 10/12 διοργανώσαμε ανοιχτή συνέλευση στο θεατράκι της Φωκίωνος & Σκύρου με θέμα την ακρίβεια. Ήταν ακόμη μια στιγμή του αγώνα που δίνουμε τους τελευταίους μήνες στην περιοχή για την μείωση των τιμών στα ράφια των super market.

Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι η ακρίβεια στα τρόφιμα αλλά και σε όλα τα βασικά αγαθά και υπηρεσίες δεν πρόκειται να σταματήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα συνεχίσει να μεταβιβάζει τις όποιες ανατιμήσεις υπάρχουν στις δικές μας πλάτες με σκοπό την διατήρηση ή την διεύρυνση των κερδών τους. Ακόμα, συμφωνήσαμε πως για να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση, άλλος δρόμος δεν μπορεί να υπάρξει από το να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κοινό τόπο συνάντησης και αγώνα των ανθρώπων της γειτονιάς ώστε να αντιπαλέψουμε μαζί το κύμα της ακρίβειας που κατατρώει τους ήδη χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

Δεν είμαστε διαθετιμένοι και διαθετιμένες να συνεχίζουμε να «κόβουμε» διαρκώς για να τα βγάλουμε πέρα. Ούτε να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό του “καλαθιού του νοικοκυριού” και την κοροϊδία των διαφόρων pass κα εκπτώσεων.

Κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά

Σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας

Μετατρέπουμε την δυσαρέσκεια σε συλλογική δράση

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση, την Κυριακή 17/12, ώρα 12:00, στο ίδιο σημείο (Φωκίωνος & Σκύρου).

Στηρίζουμε τις παρεμβάσεις ενάντια στην ακρίβεια, το Σάββατο 16/12 στις 12:00 στον Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου) από την Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου Ζωγράφου και στο μετρό της Δάφνης στις 17.30 από το Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα Νότια

ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Τηλ: 6999093048 | email: omadesakribeia@gmail.com