Δεν υποχωρούμε εάν δεν δικαιωθούμε | Στιγμές από τον αγώνα στη Domino’s Αγ. Παρασκευής

Στιγμές από τον εργατικό αγώνα στην Domino’s Pizza Αγ.Παρασκευής. Στηρίζουμε!

Την άνοιξη αρχίσαμε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου διανομέα Γιώργου, από τη Domino’s Pizza Αγίας Παρασκευής. Η διεκδίκηση μας πήρε μορφή μέσα από τις δεκάδες δυναμικές παρεμβάσεις στα υποκαταστήματα της αλυσίδας, μια στάση εργασίας και μια μαζική μοτοπορεία, ενώ η υπόθεση έχει πάρει πλέον τη νομική οδό. Λίγους μήνες μετά, θέλουμε να τονίσουμε δυο σημεία.

Πρώτον. Ο αγώνας αυτός ξεπέρασε την εκδικητική απόλυση του διανομέα και άνοιξε μια βεντάλια από ζητήματα στους όρους της εργασίας, στη Domino’s Pizza. Δηλαδή, μπροστά στη δυναμικότητα της διεκδίκησης και την έμπρακτη αλληλεγγύη των συναδέλφων/ισσών στα καταστήματα των Β/Α προαστίων (22 υπέγραψαν υπέρ της επαναπρόσληψης του διανομέα, χαρακτηρίζοντας την απόλυση εκδικητική εξαιτίας διεκδίκησης του για μέσα ατομικής προστασίας κ.α.), η εταιρεία αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει συνολικά -κατά μήκος όλων των υποκαταστημάτων- αποσύροντας τα παράνομα 10ωρα κι επαναφέροντας την 8ωρη εργασία, πληρώνοντας επιτέλους τις υπερωρίες κι αναπληρώνοντας τον ελλιπή εξοπλισμό. Τελευταία, μάλιστα, πληροφορηθήκαμε και για άτυπες επιτροπές εργαζομένων σε υποκαταστήματα της Domino’s, οι οποίες συστάθηκαν για να αντιδράσουν σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Έτσι, μπορεί η υπόθεση της εκδικητικής απόλυσης να λυθεί στα δικαστήρια, αλλά ο αγώνας μας έχει ήδη νικήσει.

Δεύτερον. Εκτός της εργατικής συνέλευσης Νομάδες, η διεκδίκηση αυτή πλαισιώθηκε τόσο από το σωματείο -τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ)- όσο κι από αλληλέγγυες συναδέλφισσες και συναδέλφους, κόσμο από τη γειτονιά, αλλά κι από εργατικές ομάδες στα Νότια προάστια και τον Πειραιά οι οποίες πήραν τη σκυτάλη και παρενέβησαν στα υποκαταστήματα της γειτονιάς τους. Αυτό είναι που ονομάζουμε εμείς συντροφικότητα κι έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη.

Νομάδες | εργατική συνέλευση στα Β/Α

nomades.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.