Συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση της πρωτομαγιάς [2022]

Για άλλη μια φορά, καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους. Για άλλη μια φορά –άλλοτε με το ‘δημόσιο χρέος’ και τώρα με τον ‘πληθωρισμό’– το κράτος και τα αφεντικά μας ζητάνε να θυσιάσουμε ακόμη περισσότερα. Άλλη μια “έκτακτη ανάγκη” τους εις βάρος μας, πάνω σε μια προηγούμενη, ετοιμάζεται να γίνει ο νέος κανόνας.

Είμαστε εργαζόμενες, άνεργοι, φοιτήτριες, μπλοκάκηδες και συνταξιούχοι. Είμαστε αυτά που ζούμε μονάχα από τον πλέον συρρικνωμένο μισθό μας και βιώνουμε την τρομοκρατία των υπέρογκων ανατιμήσεων στο πετσί μας, αλλά, επίσης, που αρνούμαστε τη μιζέρια και διεκδικούμε να ζούμε κι όχι απλώς να επιβιώνουμε.

Η κοινή μας βάση και αυτό που μας ενώνει είναι το σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης στο οποίο ζούμε. Ας βρεθούμε, λοιπόν, ο ένας δίπλα στην άλλη κι ας δούμε πως θα βάλουμε τις δικές μας ανάγκες πάνω από τα κέρδη τους. Πώς θα διεκδικήσουμε αυξήσεις μισθών και συντάξεων απορρίπτοντας μια ζωή με κουπόνια και επιδόματα. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα, ας απεργήσουμε κι ας κατέβουμε μαζί, σε μια κοινή διαδήλωση. Σε μια δική μας πρωτομαγιά. 

Ραντεβού την Κυριακή 1η Μάη στις 11.00 στα Προπύλαια, πίσω από το πανό “ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΕΙΣ”.

Νομάδες | Εργατική συνέλευση στα Βορειοανατολικά
Πρωτοβουλία εργαζομένων / ανέργων στα Νότια
Campo Rosso | Συνέλευση νέων και εργαζομένων Καλλιθέας
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής
Συνέλευση αδιαμεσολάβητης δράσης Βύρωνα / Παγκράτι / Καισαριανής / Ζωγράφου
Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος αντίστασης και αλληλεγγύης στου Ζωγράφου
Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου
Unreal Estate | Συνέλευση ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου
KTA | Κινήσεις για την Ταξική Αυτονομία

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.