Όχι άλλοι μετανάστες νεκροί – Θέλουμε να ζήσουμε μαζί // Διαδήλωση 29.05.21 Αθήνα

/

Ανταπόκριση από τη χθεσινή αντιρατσιστική πορεία που διοργάνωσε η συνέλευση Solidarity With Migrants στο κέντρο της Αθήνας.

H πολιτική καμπάνια Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς στήριξε το κάλεσμα της συνέλευσης Solidarity With Migrants και συμμετείχε με δικό της πανό στην διαδήλωση.

Η αφίσα της διαδήλωσης

“Η υποβάθμιση της ζωής των μεταναστευτικών πληθυσμών δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους που βρίσκονται έγκλειστοι στα camps. Χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες στα νησιά και την ενδοχώρα βρίσκουν τις πόρτες των νοσοκομείων κλειστές όντας ουσιαστικά αποκλεισμένοι/ες από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ως αποτέλεσμα της άλλης όψης της ίδιας αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους.

Ο διαρκής πόλεμος κατά των μεταναστ(ρι)ών τους/τις καθιστά ευάλωτους/ες και διαμορφώνει μια απειλητική κατάσταση για την υγεία τους καθώς χρόνια προβλήματα υγείας παραμένουν χωρίς παρακολούθηση, ενώ άτομα χωρίς ΑΜΚΑ αποκλείονται σταθερά από την διαδικασία συνταγογράφησης της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής τους και ασθενείς με προβλήματα που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη με αποτέλεσμα να χρονίζουν και να επιδεινώνονται. Το φάσμα του αποκλεισμού αυτού διεύρυνε η κρατική διαχείριση της πανδημίας εντείνοντας το καθεστώς της στρατιωτικό-αστυνομικής διαχείρισης ιδιαίτερα για εκείνες/ους που διαβιούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.”

Ελευθερία Κίνησης και Υγειονομική Περίθαλψη για ντόπιους/ες-μετανάστες/στριες

Να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης – Στέγαση για όλες και όλους μέσα στον αστικό ιστό – Ίσα εργασιακά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ / ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΩΝ

NO MORE DEAD,LOCALS AND MIGRANTS WE SHOULD LIVE TOGETHER

πολιτική καμπάνια Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.