Ανταπόκριση από το 2ημέρο εκδηλώσεων για τους αγώνες στη Γαλλία [19-20/4]

Την Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήσαμε 2ημέρο εκδηλώσεων για τους αγώνες στη Γαλλία σε συνεργασία με την συλλογικότητα Retravrese και τις συλλογικότητες Local Camarade (Τουλούζη) και Asap Révolution (Ρεν).

Θεωρούμε σημαντικές τέτοιου είδους εκδηλώσεις όχι μόνο για τη κυκλοφορία των αγώνων ανά την υφήλιο, την ανταλλαγή εμπειριών και σκεπτικών πάνω σε αυτούς αλλά και για τη διεύρυνση των σχέσεων και το χτίσιμο δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Η 1η μέρα εκδήλωσης αφορούσε τους πρόσφατους αγώνες στη Γαλλία γύρω από την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη αλλά και γύρω από την εμπειρία των συντρόφων του Σερζ στη Σεν-Σολίν, τον περιβαλλοντικό αγώνα εκεί και την άγρια καταστολή που δέχθηκε που είχε σαν αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του Σερζ.

Η 2η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην εξέγερση που ξέσπασε με αφορμή τον εξ’ επαφής θανατηφόρο πυροβολισμό από την αστυνομία ενός 17χρόνου νεαρού Γάλλου με μαροκο-αλγερινή καταγωγή, του Ναέλ Μερζούκ στις 27 Ιουνίου του 2023. Ακολούθησε μια συζήτηση πάνω στα όρια των ταραχών και τη τρέχουσα συγκυρία.

Ευχαριστούμε την Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου και το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων για την πολύτιμη βοήθεια τους στην φιλοξενία και την στήριξη του 2ημέρου. Ευχαριστούμε επίσης τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις και συμμετείχαν στις συζητήσεις που ακολούθησαν.