Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση στην ΤΟΜΥ Κεραμεικού την Πέμπτη 23/05

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Το.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού ενάντια στους νέους νόμους που εμπορευματοποιούν περαιτέρω την περίθαλψη.

Η συγκέντρωση καλέστηκε από τη Συνέλευση Χρηστών και Υγειονομικών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού με κύρια αιτήματα: τις ασφαλείς βάρδιες, πλήρη στελέχωση σε προσωπικό και ενιαίες σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ιατρείο επειγόντων σε δύο βάρδιες και πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, ενάντια στα φακελάκια στην περίθαλψη, νόμιμα (απογευματινά χειρουργεία) και παράνομα.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στην οδό Κειριάδων μέχρι τον ΗΣΑΠ Πετραλώνων. Επόμενο ραντεβού της Συνέλευσης Χρηστών και Υγειονομικών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού την Παρασκευή 31 Μαΐου στην εβδομαδιαία συνέλευση στις 6:30μμ στο πάρκο της Κορεάτικης Αγοράς.

Οι Κινήσεις για την Ταξική Αυτονομία συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Παραθέτουμε τα όσα είπε σύντροφος από την συνέλευση μας κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης:

“Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται σήμερα τόσος κόσμος και στηρίζει έμπρακτα αυτόν τον αγώνα. Τον στηρίζουμε και εμείς από την πρώτη στιγμή, γιατί πολλοί και πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε αυτή την δομή αλλά και γιατί θεωρούμε ότι ο αγώνα σας αποτελεί παράδειγμα. Τα τελευταία χρόνια έχετε καταφέρει σπουδαία πράγματα. Δεν είναι μόνο οι προσλήψεις προσωπικού και το γεγονός ότι δεν έκλεισε το μικροβιολογικό εργαστήριο κατά την διάρκεια της καραντίνας. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε δημιουργήσει μια κοινότητα, όπου χρήστες & χρήστριες των υπηρεσιών υγείας μαζί με υγειονομικούς, συζητάνε για τα προβλήματα που υπάρχουν και αγωνίζονται από κοινού.

Πιστεύουμε ότι μπροστά στους νέους νόμους που εμπορευματοποιούν περαιτέρω την περίθαλψη και μας αναγκάζουν να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, τέτοια σχήματα μπορούν πραγματικά να δώσουν απαντήσεις και να αποτελέσουν αναχώματα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Συνέλευση Χρηστών και Υγειονομικών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού και θα συμβάλουμε στην προσπάθεια να δημιουργηθούν τέτοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.”