Να μην αφήσουμε την υγεία μας στα χέρια τους // Διαδήλωση 24.06.21 Αθήνα

/

Η Καμπάνια «Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς», έχει συγκροτηθεί εδώ και 4 μήνες, ως συνέλευση πολιτικών και κοινωνικών διαδικασιών και μεμονωμένων συντρόφων/-ισσών, υγειονομικών και χρηστών/-τριών των υπηρεσιών της περίθαλψης. Εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, και της εγκληματικής της διαχείρισης από το κράτος, ως στόχοι της ορίστηκαν να καταδείξει τις ευθύνες αυτής της διαχείρισης, αναδεικνύοντας παράλληλα το ζήτημα της δημόσιας περίθαλψης ως σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής αναπαραγωγής και άρα του έμμεσου μισθού μας.

Γι αυτούς τους λόγους προσπάθησε να συνδεθεί με τους αγώνες των εργαζόμενων στη βιομηχανία της υγείας και των χρηστών της, κάνοντας δεκάδες παρεμβάσεις και συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες και στις απεργίες τους, διοργανώνοντας πορείες σε γειτονιές ή εκδηλώσεις με άξονα τις εμπειρίες υγειονομικών και χρηστριών την περίοδο της πανδημίας. Γνωρίζοντας ότι επίκειται άλλη μια επίθεση του κράτους στη δημόσια περίθαλψη το αμέσως επόμενο διάστημα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε κεντρική πορεία, ως κορυφαία εκδήλωση αυτής της Καμπάνιας, για να δηλώσουμε για άλλη μια φορά, ότι θέτουμε τους εαυτούς και τις εαυτές μας σε θέσεις μάχης για την διεκδίκηση μιας υγείας χωρίς αποκλεισμούς φύλου, φυλής, εθνικότητας, εισοδήματος, που θα έχουμε συλλογικά λόγο για αυτήν.

Η αφίσα της καμπάνιας που καλούσε στην διαδήλωση

Η διαδήλωση κινήθηκε προς το νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σκοπό να πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη αλλά αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο νοσοκομείο. Η διαδήλωση συνέχισε την πορεία της στους δρόμους του Παγκρατίου για να καταλήξει στο Άλσος του Παγκρατίου.

Ενάντια στην πολιτική των lockdown, των απαγορεύσεων και την διαχείριση της ζωής με όρους στατιστικής, κέρδους και δημόσιας τάξης. Να μην αφησουμε την υγεία μας στα χέρια τους!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.